dimecres, 16 de juliol de 2014

Llista de subscriptors del segon volum del llibre Palma ciutat de llegenda



Benvolguts/des,

En ple estiu, complim el nostre compromís de presentar-vos la culminació de la proposta editorial titulada Palma ciutat de llegenda.

En nom de l’editorial J. J. de Olañeta i en el meu propi, vull comunicar-vos l’obertura de la llista de subscriptors per a la publicació del segon volum del llibre Palma ciutat de llegenda. Itineraris pels mites, les llegendes, les curiositats i els detalls de la ciutat de Mallorca  (Segon volum: Canavall i voltants de Sant Miquel)

Ser subscriptor suposa, a més d'aconseguir el llibre, tenir la satisfacció de veure el nom imprès a la darrera pàgina de l'obra. La figura del subscriptor permet que el llibre sigui una realitat, que es pugui publicar.

El llibre, segons els nostres plans, entrarà a impremta la primera quinzena d'agost  i es presentarà al públic la segona quinzena de setembre. Per tant, la gent interessada a ser subscriptor, sense necessitat de pagar cap quantitat abans de tenir el llibre, simplement ens ha de comunicar el seu nom (tal com vol que aparegui imprès), al correu electrònic  grupsegall@gmail.com

Palma ciutat de llegenda
Itineraris pels mites, les llegendes, les curiositats i els detalls de la ciutat de Mallorca
Segon volum: Canavall (Ciutat Baixa) i voltants de Sant Miquel
de Gaspar Valero i Martí
Editorial J. J. de Olañeta
Palma, ciutat de llegenda constitueix una proposta de descoberta del centre històric de la ciutat de Mallorca a partir de l’ànima que s’emmiralla en els seus carrers, a partir de l’energia que batega en el seu urbanisme de segles. El llibre –en dos volums- consta de sis itineraris que recorren el centre antic de Palma a la recerca dels mites, les llegendes, les rondalles, les anècdotes, les curiositats i els detalls de la ciutat. Ens agradaria que el fet d’obrir aquest llibre suposàs desplegar les pàgines d’un llunari màgic, d’un tractat de geografia llegendària de Palma... L’encís, el misteri i l’engrescament constitueixen un bon sistema per aprendre història, la nostra història.

Més concretament, i tocant de peus a terra, Palma, ciutat de llegenda és una obra dividida en dos volums que planteja quatre passejades per la Ciutat Alta i dues per la Ciutat Baixa. El primer volum proposa tres itineraris pel Canamunt o Ciutat Alta (barri de la Seu, voltants del carrer d’en Morei i Monti-sion i voltants de Santa Eulàlia i Sant Francesc), mentre que el segon volum recull els restants tres itineraris, el primer dels quals encara discorre perla Ciutat Alta (parròquia Sant Miquel i voltants) i dos més pel Canavall o Ciutat Baixa (parròquia de Sant Jaume i voltants i voltants del Born i Santa Creu).

 En total, els dos volums de la publicació recullen un total de 175 centres d'interès o estacions d'explicació que contemplen altres tantes llegendes, històries, rondalles, anècdotes, miracles, prodigis religiosos -que sovint comparteixen les característiques de l'anomenada llegenda àurea-, tradicions populars o curiositats. Generalment aquests centres d'explicació se situen i es concreten en un espai físic o en un detall arquitectònic o artístic, com poden ser carrers, edificis, relleus, escultures o pintures.
Acompanya la descripció de cadascun dels punts d’interès una ampla galeria de fotografies a tot color. Comptam bàsicament amb les fotografies de Tonina Taura i de Gaspar Valero, a més de la col·laboració puntual d’altres fotògrafs i il·lustradors. Completen aquesta dimensió il·lustrada diversos dibuixos o gravats antics i  fotografies d’altre temps. La lectura a partir de la imatge, vol ser, per tant, un altre dels valors del llibre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada