dilluns, 3 de març del 2014

Llista de subscriptors del primer volum del llibre Palma ciutat de llegenda

Benvolguts/des,

    És una satisfacció presentar-vos la meva proposta editorial per al Dia del Llibre 2014.

   En nom de l’editorial J. J. de Olañeta i en el meu propi, vull comunicar-vos l’obertura de la llista de subscriptors per a la publicació del primer volum del llibre Palma ciutat de llegenda. Itineraris pels mites, les llegendes, les curiositats i els detalls de la ciutat de Mallorca (Primer volum: Canamunt).

   Ser subscriptor suposa, a més d'aconseguir el llibre, tenir la satisfacció de veure el nom imprès a la darrera pàgina de l'obra. La figura del subscriptor permet que el llibre sigui una realitat, que es pugui publicar.

   El llibre entrarà a impremta l’11 de març i es presentarà al públic poc abans del Dia del Llibre. Per tant, la gent interessada a ser subscriptor, sense necessitat de pagar cap quantitat abans de tenir el llibre, simplement ens ha de comunicar el seu nom (tal com vol que aparegui imprès), al correu electrònic: grupsegall@gmail.com, abans de dia 10 de març.



Palma ciutat de llegenda
Itineraris pels mites, les llegendes, les curiositats i els detalls de la ciutat de Mallorca
Primer volum: Canamunt (Ciutat Alta)
de Gaspar Valero i Martí
Editorial J. J. de Olañeta


   Palma, ciutat de llegenda constitueix una proposta de descoberta del centre històric de la ciutat de Mallorca a partir de l’ànima que s’emmiralla en els seus carrers, a partir de l’energia que batega en el seu urbanisme de segles. El llibre –en dos volums- consta de sis itineraris que recorren el centre antic de Palma a la recerca dels mites, les llegendes, les rondalles, les anècdotes, les curiositats i els detalls de la ciutat. Ens agradaria que el fet d’obrir aquest llibre suposàs desplegar les pàgines d’un llunari màgic, d’un tractat de geografia llegendària de Palma... L’encís, el misteri i l’engrescament constitueixen un bon sistema per aprendre història, la nostra història.

   Més concretament, i tocant de peus a terra, Palma, ciutat de llegenda és una obra dividida en dos volums que planteja quatre passejades per la Ciutat Alta i dues per la Ciutat Baixa. El primer volum proposa tres itineraris pel Canamunt o Ciutat Alta (barri de la Seu, voltants del carrer d’en Morei i Monti-sion i voltants de Santa Eulàlia i Sant Francesc), mentre que el segon volum recull els restants tres itineraris, el primer dels quals encara discorre per la Ciutat Alta (parròquia Sant Miquel i voltants) i dos més pel Canavall o Ciutat Baixa (parròquia de Sant Jaume i voltants i voltants del Born i Santa Creu). Aquesta obra, Palma, ciutat de llegenda, que veu la llum l’any 2014, es nodreix en bona part de dos llibres del mateix autor: Palma, ciutat de llegenda de l’any 1995 (Ed. J. J. de Olañeta) i Passejades per les llegendes de Palma, publicat per l’editorial Moll l’any 2005. Aquestes publicacions constitueixen la base d’aquesta obra que, tanmateix, ofereix els diferents capítols en versió ampliada, corregida i actualitzada... i en gran format.

   En total, els dos volums de la publicació recullen més de 160 centres d'interès o estacions d'explicació que contemplen altres tantes llegendes, històries, rondalles, anècdotes, miracles, prodigis religiosos -que sovint comparteixen les característiques de l'anomenada llegenda àurea-, tradicions populars o curiositats. Generalment aquests centres d'explicació se situen i es concreten en un espai físic o en un detall arquitectònic o artístic, com poden ser carrers, edificis, relleus, escultures o pintures.

   Acompanya la descripció de cadascun dels punts d’interès una ampla galeria de fotografies a tot color. Comptam bàsicament amb les fotografies de Tonina Taura i de Gaspar Valero, a més de la col·laboració puntual d’altres fotògrafs i il·lustradors. Completen aquesta dimensió il·lustrada diversos dibuixos o gravats antics i fotografies d’altre temps. La lectura a partir de la imatge, vol ser, per tant, un altre dels valors del llibre.

   





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada