dijous, 17 d’octubre de 2013

Subscriptors per a la publicació del llibre Les possessions de la serra de Tramuntana. Història i patrimoni, de Gaspar Valero


   Ja hi tornam a ser!! Després de l’èxit de la llista de subscriptors del llibre La ruta dels patis de Palma. Història i patrimoni vos presentam una nova aventura editorial:

   En nom de l’editorial J. J. de Olañeta i en el meu propi, vull comunicar-vos l’obertura de la llista de subscriptors per a la publicació del llibre Les possessions de la serra de Tramuntana. Història i patrimoni.

   Ser subscriptor suposa tenir la satisfacció de veure el nom imprès a la darrera pàgina del llibre. El més important per a nosaltres és que la figura del subscriptor permet que el llibre sigui una realitat, superant pel que fa a aquest punt concret, la manca d’ajuda institucional.

   El llibre, segons els nostres plans, entrarà a impremta el dia 4 de novembre i es presentarà al públic poc abans de Nadal. Per tant, la gent interessada a ser subscriptor, sense necessitat de pagar cap quantitat abans de tenir el llibre, simplement ens ha de comunicar el seu nom (tal com vol que aparegui imprès), al correu electrònic gvalero@segallpc.com o gvaleromarti@gmail.com o al telèfon de Gaspar Valero 639.715218 abans de dia 1 de novembre.

Les possessions de la serra de Tramuntana. Història i patrimoni
de Gaspar Valero i Martí
Editorial J. J. de Olañeta
   Les possessions de la serra de Tramuntana constitueixen un testimoni emblemàtic de l’arquitectura, l’economia i la vida quotidiana, la història i el paisatge de Mallorca.

   El llibre Les possessions de la serra de Tramuntana. Història i patrimoni aporta l’estudi de 25 possessions (en 22 capítols) representatives de la comarca de la muntanya mallorquina. Des dels termes municipals d’Andratx, Calvià i Palma, a l’extrem sud-oest de la Serra, iniciam un recorregut que abasta una vintena de municipis fins arribar al de Pollença, a l’extrem nord-est de la Serra. Estracta d’una selecció que inclou una possessió de cadascun dels municipis de la serra de Tramuntana. Cada possessió ocupa un capítol que compta amb localització, notes històriques i descripció arquitectònica. La història de cada possessió constitueix un apartat especialment treballat, amb notícies sobre els seus propietaris i persones lligades a la finca, i també amb l’aportació de profusió de dades  sobre la producció agrícola, entre les quals no falten les d’un element tan significatiu com són les oliveres i l’elaboració de l’oli a les tafones. La descripció dels elements arquitectònics, patrimonials i també etnològics de les finques arrodoneix cada capítol.

   Acompanya la descripció de cadascuna de les possessions una ampla galeria de fotografies a tot color. Comptam bàsicament amb les fotografies d’Antoni Bosch i de Gaspar Valero, a més de la col·laboració de Guillem Torres i aportacions puntuals d’altres fotògrafs. Completen aquesta dimensió il·lustrada diversos dibuixos o gravats antics i  fotografies d’altre temps. La lectura a partir de la imatge, vol ser, per tant, un altre dels valors del llibre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada